Perkhidmatan Travel Agency Pakej Percutian Bromo Surabaya

Bukit Kingkong Gunung Bromo Surabaya

Bukit Kingkong Gunung Bromo Surabaya


Bukit Kingkong Gunung Bromo Surabaya
Pakej Percutian Surabaya - Majoriti pelancong dari Malaysia, Brunai darussalam, Singapore dan Thailand, pergi melancong ke Surabaya hanya teringin menikmati canteknya Gunung Bromo yang merupakan tempat percutian terbaik di Surabaya.

Tempat Percutian Menarik di Surabaya


Gunung Bromo merupakan tempat percutian popular di Surabaya, Jawa Timur Indonesia, dan merupakan Gunung yang mempunyai view sunrise tercantek, sehingga sepanjang tahun sentiasa ramai dengan pelancong tempatan mahupun asing.

Majoriti pelancong pergi melancong ke Gunung Bromo untuk melihat keindahan sunrise di puncak Gunung Penanjakan Bromo, tapi selain puncak Gunung penanjakan 1, ada banyak tempat terbaik untuk melihat Bromo sunrise, dan salah satunya iailah ; Bukit Kingkong Bromo Surabaya.

Puncak bukit kingkong gunung Bromo menjadi destination semua pelancong yang melakukan trip pakej percutian Bromo Surabaya, dan biasanya bukit kingkong gunung Bromo ini di lawati selepas menikmati keindahan Bromo sunrise di puncak gunung penanjakan 1.

Selain itu, bukit kingkong ini menjadi tempat terbaik untuk melihat milky way, dan di jadikan tempat alternatif meyaksikan Bromo sunrise semasa musim cuti, sebab kalo musim cuti, penanjakan 1 full pelancong, sebab itulah bukit kingkong ini menjadi tempat alternatif terbaik melihat sunrise di gunung Bromo.

Mcamana bila kita teringin melawati Bukit Kingkong Bromo Surabaya,?? Tak paya risau laye, sebab tempat ni berhampiran sahaja dengan puncak gunung penanjakan 1, So,, semasa kita pergi melancong kat gunung Bromo, selepas melawati puncak penanjakan 1, kita cakap jelah ke pak supir Jeep Bromo untuk di hantar ke Bukit kingkong Bromo Surabaya.

Biasanya tempat ini selalunya di lawati pelancong selepas melawati puncak gunung penanjakan atau sebelum melawati Kawah Bromo, dan kita mesti hiking, tapi hiking tak berat macam naik gunung Semeru Mahameru, hehehe.

Demikian sedikit info "Bukit Kingkong Gunung Bromo Surabaya". Sekiranya tuan puan memerlukan info bajet kost Pakej Percutian Surabaya, Kawah Ijen, Malang Batu Surabaya, pelancongan ke Bandung, Jogja, Lawatan di Medan, Aceh, Lombok & Bali, Bajet jimat, Harga pakej ground Surabaya, sila hubungi contact travel ejen Surabaya kami.

Bukit Kingkong Bromo Surabaya, Indonesia

Back To Top